Copii

Artele marțiale pentru copii

Copii arte martiale

Astăzi copiii sunt mai predispuși ca niciodată să stea acasă, în fața televizorului sau a unui joc video, decât să  afle și să învețe lucruri noi. Din nefericire, aceasta conduce la  probleme de sănătate, cum ar fi diabetul , obezitatea sau depresia, iar mulți dintre ei întampina dificultăți majore să își facă prieteni.

Artele marțiale sunt  o  activitate ideală pentru a  ajuta copiii să-și îmbunătățească aptitudinile, să câștige noi oportunități de socializare și să se distreze.

Invață disciplina și respectul

Nu este nimic atât de eficient ca artele marțiale atunci când vine vorba de predarea copiilor, precum și a oamenilor de orice vârstă, importanța respectului și a disciplinei. Acestea sunt două atribute care necesită atât atenție cât și formare.

Cu o bună practică, antrenor și sprijinul părinților, orice copil poate învăța să practice artele marțiale și poate dezvolta trăsăturile de caracter ale respectului și disciplinei care sunt absolut esențiale pentru ca aceștia să reușească în artele marțiale.

Odată ce acestea sunt învățate, ele se vor extinde dincolo de artele mațiale  și se vor aplica în toate lucrurile pe care le face copilul. Acest lucru este valabil atât pentru disciplină, cât și pentru respectarea autorităților, a colegilor și a oricui se întâlnesc în timpul vieții.

Creșterea încrederea în sine prin lecțiile de auto-apărare

Una dintre cele mai importante abilități învățate în artele marțiale este capacitatea copilului de a se apăra. Copiii vor învăța cum să neutralizeze situațiile potențial periculoase și să îi împiedice pe cineva – inclusiv pe el însuși – să fie rănit.

Un copil care stăpânește artele marțiale va fi capabil să preia controlul unui atacator și, de asemenea, să-l neutralizeze în situații realiste. Când câștigă această cunoaștere, copilul va dezvolta și mai multă încredere în sine.

Autoapărarea este predată copiilor, precum și conceptul că nu ar trebui să iasă și să folosească aceste abilități nou dobândite decât dacă este absolut necesar. Scopul este de a învăța copiii cum să se apăre, cum să se miște și cum să lovească astfel încat să îți imobilizeze adversarii fără să îi raneasca.

Abilitățile de autoapărare sunt deosebit de relevante pentru a ajuta copiii care sunt atacați de către alți copii agresivi, daunele psihologice ale agresiunii putand fi dezastruoase pentru psihologia copiilor. Pentru mulți dintre copiii noștri, episodul de agresiune devine un moment de creștere a  încredere în sine în loc de o amintire a umilinței.

Socializează și își face prieteni noi

În timp ce avantajele mentale și fizice ale învățării artelor marțiale sunt clare, există și alte beneficii precum creștere capacități copiilor de a-și face noi prieteni. Sala de antrenament sunt medii hiper-sociale în care copiii își creează noi prieteni și învață să se încreadă și să coopereze cu partenerii lor.

Fiind un sport de contact fizic constant, în care copiii au nevoie unul de celălalt pentru a învăța tehnicile, stimulează un copil să dezvolte abilitățile sociale necesare pentru a cultiva și a crește noi prietenii.

Îmbunătățirea coordonării corporale

Prin practică, un copil își poate dezvolta corpul și poate îmbunătăți coordonarea, astfel încât să nu se simtă inconfortabil în diferite situații. Atunci când aceste abilități sunt învățate, copiii vor putea să facă practic orice activitate care necesită un nivel ridicat de coordonare motorie. În plus, coordonarea și conștientizarea corpului  pot ajuta un copil să practice cu success și alte sporturi și activități în viitor.

Practicarea de activități distractive

Formarea în artele marțiale  este o activitate distractivă și interesantă pentru copii. Ei vor astepta cu nerabdare lecțiile în fiecare săptămana și, pe masură ce vor dobandi noi abilitati, copilul va avea și un sentiment de împlinire care face activitatea mai interesantă.

Practicarea artele marțiale  este una dintre puținele activități pe care un copil le poate face acolo unde își vor dezvolta mintea și își vor îmbunătăți capabilitățile fizice, toate îmbunătățind în același timp abilitățile sociale. Aceste lucruri combinate vor ajuta la construirea fundației pentru o viață de succes și pozitivă pentru orice copil.